0314 363 112 info@schapenvachtwinkel.nl

Onderhoud schapenvacht

Een zwarte schapenvacht is een Úcht natuurproduct en mooi om te zien en tevens is een schapenvacht lekker comfortabel. Zwarte schapenvachten worden daarom al sinds mensenheugenis gebruikt als comfortabele kleden en van de wol wordt dan weer kleding gemaakt Er zijn onnoemelijk veel meer doeleinden voor het gebruik van een zwarte schapenvacht dan dat hier uitgelegd kan worden. Veel onderhoud heeft een zwarte schapenvacht niet nodig maar hier onder geven we een paar tips om zodoende jaren lang plezier te hebben van uw natuurlijke zwarte schapenvacht.

Onderhoud tips

Zoals al eerder gezegd dat een zwarte schapenvacht over het algemeen maar zeer weinig onderhoud nodig heeft. Het enige wat op zijn tijd eens moet/kan gebeuren is de schapenvacht eens goed uit kloppen. Vooral langharige schapenvachten kan je periodiek eens goed doorkammen. Verder is het goed als je het schapenvacht op zijn tijd eens buiten laten luchten.

Vlekken

Een vlek(je) in een schapenvacht kan vaak gewoon eenvoudig met een doekje verwijderd worden. Als het om een natte vlek gaat gebruik dan een droog doekje (of keukenpapier). Bij een droge vlek gebruikt u een vochtig doekje en dan eventueel met groene zeep erbij.

Zwarte schapenvacht kopen?
Koop uw zwarte schapenvachten op www.schapenvachtwinkel.nl
Ruim assortiment schapenvachten, makkelijk vanuit uw stoel te bestellen Ún veilig betalen met o.a. ideal!

naar WINKEL

Wassen

Een schapenvacht wassen is eigenlijk niet nodig maar we horen toch regelmatig van onze klanten dat ze dit toch wensen. Hou dan wel rekening met een flinke droogtijd na het wassen van de schapenvacht. Het droogproces is namelijk het allerbelangrijkst. Doe dit bij voorkeur in een ruimte die op kamertemperatuur is. Hou daarbij rekening met een droogtijd van wel enkele dagen want de vacht moet Úcht droog zijn. Een andere goede tip is om de vacht tijdens het drogen dagelijks uit te rekken want hierdoor zal de structuur mooi(er) blijven. Wanneer de schapenvacht Úcht droog is kamt u deze dan door met een borstel met lange pinnen.

schapenvacht-niet-in-droger

DROGEN SCHAPENVACHT

Droog een schapenvacht het liefst bij kamertemperatuur maar droog ze in ieder geval nooit op onderstaande manieren: Bovenstaande droomwijzen kan het schapenvacht permanent beschadigen !!

Zwarte schapenvacht kopen?
Koop uw zwarte schapenvachten op www.schapenvachtwinkel.nl
Ruim assortiment schapenvachten, makkelijk vanuit uw stoel te bestellen Ún veilig betalen met o.a. ideal!

naar WINKEL

Verantwoording schapenvachten

Bij Schapenvachtwinkel wordt geen enkel schaap voor ons geslacht voor zijn vacht. Onze aangeboden vachten zijn van schapen geweest die door vleesboeren zijn gevoerd. Deze schapen worden dus geslacht voor het consumptievlees.

Wanneer de vachten geschikt zijn gaan deze naar de looier en worden verder behandeld. Onze vachten worden allemaal milieuvriendelijk gelooid in een mensvriendelijke omgeving. Een schapenvacht is natuurlijk een 100% natuurproduct en geen enkel schapenvacht is 100% gelijk, dus elk schapenvacht of kleed is uniek.

Wij kunnen u 100% garantie geven dat de vacht die u ziet/koopt ook daadwerkelijk ontvangt want wij gebruiken unieke nummering welke ook op de foto's zichtbaar zijn. Daarom ontvangt u altijd de zwarte schapenvacht welke u ook gekocht hebt, 100% gegarandeert !

Voor meer informatie ga naar onze informatiepagina van Schapenvachtwinkel